Friday, November 16, 2012

Sleepy - Head !


 Assalamualaikum dan selamat sejahtera bloggers! ( bukan bloggers pun skali :D ) 

Tadi jalan2 kat google pastu terjumpe cara nak hilangkan ngantuk . Comel pulak gaya nye . Sebenarnye nak cakap , post ni copy + paste je. ala, lek sudah . haha . 

Ok, sedia ye kawan2 :D 

Bangun2 cepat , pastu ready utk longgarkan tulang2 kat badan tu . hehe

Ready !


LANGKAH 1


Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..

LANGKAH 2


Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..

LANGKAH 3


wa..wa..aaa

LANGKAH 4


Gerak kekanan kemudian ke kiri..

LANGKAH 5


Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..

LANGKAH 6


Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..

LANGKAH 7


Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..

LANGKAH 8


Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…

LANGKAH 9


Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..

LANGKAH 10


Hilangkan semua tekanan…

LANGKAH 11


pusingkan kepala…

LANGKAH 12


tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

LANGKAH 13


Akhir sekali lakukan joget kucing…

————–

Haha, comel kan.. Try la. berkesan woo ! hehe. k, tu je . thanx 4 reading ! :)
Credit given to LEYPARK.COM



No comments:

Post a Comment