Friday, March 9, 2012

A Day With My GodSIS :)

Harini pegi jalan2 dengan adik angkat 


Name: DALILA MOHD NOR
Age : 19 yrs old
Hometown: Batu Gajah, Perak
Characters: Gila2, full of spirit, happy go lucky n caring ( Nmpk ganas, tp dlm hati ade taman :) )

Dah lama since the last time jumpe die. So, td g jalan2 jap ngn die. Tepakse bangun pagi sebab nk ikut abah g keje. ( abah keje kat batu gajah ) so, drop abah kat hospital then pinjam kete abah. hee.

Lebih kurang nk pukul 9, amik Dalila then kitorang jalan2 kat taman. Nampk budak2 ex sekolah dulu tgh ade acara merentas desa. Nampk cikgu, senyum je la. Rindu kat cikgu.

Then  kitorg teruskan pejalanan g Kellies Castle. Its the third time aku g sane. The place is not too bad, full of history n bangunan die nmpk antique gile. Nak tgkp2 gmbar best la kat situ. Masuk kene bayar 4 ringgit. Tp selalunye byr 3 ringgit je ( menyamar jadi budak sekolah ) haha. <-- jahat sungguh.

Dah habis sembang2, using2 kat situ kitorg pun balik la,, keja je kat situ. Lepas jalan, perut mesti lapar kan. So, g Keepci ( KFC ). I ordered snack plate n Dalila ordered Zinger Burger. Ape yg best sgt tntg burger ntah. haha, so kitorg pun makan la.. Penat makan, coz org tu bg byk sgt isi ayam n batuk + selesema yg x ok lagi 2, kuranggkan appetite aku. So dpt habiskan seketul ayam je~ Dalila pun x habis beger die. padahal sikit je. haha.

Kitorg kuar2 ni ade limit. Pukul 12, abah nk gune kete. Nak balik Ipoh g solat Jumaat. So kul 11.15 pg kitorg pun balik rumah Dalila. Nak anta die balik, lepas tu singgah jap rumah kawan lama dekat satu taman tu. Name die Salwanie a.k.a Ninie. sembang2 jap then kul 11.53 betolak balik g hospital nak amik abah. Walaupn kejap jumpe, tp still happy sebb dpt jumpe kawan. N dpt hirup udara segar. Tau x, seminggu cuti ni, harini la first time kuar dari rumah. Tu la kan.. 12 tepat smpai hospital, amik abah then balik Ipoh. 

N now, im on my bed after taking shower n had my prayer. Ok, i think dat is all 4 now. Here are some pictures that i took with my godsis earlier. Thanx 4 reading peeps :)


Dalila n Me


Kellies Castle


TInggalan Prasejarah 




Rase cm tgh terbang~









Comel kan? :)



Pokok tinggi sangat



Thursday, March 8, 2012

I'm Okay ! :')



Assalamualikum, Hello, Ni Hau Ma, Vanakam, Konichiwa, Bonjour, Anyeong, etc ! :)
Wow, da lame gile rasenye tinggalkan blog ni. Sorry viewers 4 not updating my activities for the past 3 months. <-- ade ke viewers?  NVM.. :)
Byk da jadi dlm 3 bulan, n i dont know where to start.~


Ok, tajuk post kali ni Im Okay kan? tpi sebenarnye takde kene mengena pun dengan ape yang aku nk tulis. Sje je nk wat tajuk die tu. Tapi, mybe ade a few people yg paham kenape aku pilih title ni. Papepun, IM OKAY PEEPS ! :)

Ok, byk bende nk cite since da lame aku tak tulis blog katekan. Baiklah, ape kate aku startkan cite aku dengan Hari Jadi aku yang ke-20. <-- Amboi byk betul pekataan aku.  Hee, yup, im already 20 dis year. Dah takde dah teen -teen kat umur aku. Kejap je rasenye jadi remaja. N now, welcome to adulthood! Utk bday kali ni, its the same like last year,, x dapat celebrate dengan family. Feels sad, but happy at the same time coz i have my friends who always keep me company. :) N x lupe juge to a special person who made me really happy and forget bout my sadness on that day. He also gave me a song that was sung by him which was a very nice song. It was an unforgettable day for me.  Thanx Mr. M ! :)

Next, nk cite pulak pasai hari sukan. Pelik eh ade sukan2 kat kolej. Lagi pelik coz hari sukan kitorg sebijik mcm kat sekolah. Ade kawad kaki, acara balapan, lontar peluru, etc. Aku masuk larian 1500 m. Tu pun org yg masukkan nama. Nak taknak, terima je la. Alhamdullillah, dpt tempat pertama <-- boo, berlagak gile. :) Selain tu, aku masuk cheerleading, dpt 3rd place. okay la, although aku tesilap step smpai nk tesungkur.  Hidup happy je sepanjang 3 bulan ni.. Dapat new experiences :) Hubungan dengan kwn2 pun makin rapat.

Hmm, kalau ade happy moments, mesti ade sad moments jugak kan? Recently, sumthing sad happened to me. Tp sebenarnye, salahnye kat diri aku sendiri. Im the villain. If only i knew how to treasure sum1 special to me, then things wont turn out like dis.  Selalu mcm tu. Bile dah happy, aku yg rosakkan. Haish, Mybe i'm not meant to love or to be loved. Nyways, i think he's in a good state rite now. <-- Kantoi stalk die hari2.  * Mr. M, if u're reading dis, i just wanna say dat im sorry and thank u for everything. Gudluck 4 ur future. :D

Okay, aku jumpe ayat ni n maksudnye lebih kurang mcm situasi yang aku alami : " I am the author of my life.. Unfortunately I'm writing in pen and I can't erase " ..hmm, okay la. sedih pikir pasal past. Nak cite pulak pasal sekarang. Aku da dua hari demam, since yesterday. Nak bgun pun tak larat. Tah la, mybe byk pikir kot, tp rasenye mybe sebab mkn ice-cream mlm tu. dah la ujan. Tu la, suke sgt mkn ice cream pun x bagus jugak. Erkk~ Tak nk makan ubat coz phobia, penah tecekik ubat suatu ketika dahulu. So, tepakse la menanggung derita. 

Err, ape lagi nk cite eh? oh ye, skang aku tgh cuti. midsem break. Seminggu je. Ahad t kene balik melaka. Damn, kenapelah kerajaan bg cuti sikit sgt. penat tak hilang lagi. 28 Mac, ade test untuk midterm. X study lagi, suke stdy last minute,, <-- ish2 kene berubah. What to do? Hope everything will be okay.


Ahaah! Sebelum terlupe, ni nk g tau. Sorry guys, im currently deactivating my Facebook Account. Er, i just want to take a break. No more facebooking for three months. T kalau aku dah activate balik acc, aku g tau eh :)

Okay, im running out off ideas. Nanti2 la. kalau aku ade time, aku update blog ni lagi. Kesian aku tgk da bersawang. Thanx 4 reading peeps. Have a nice day :) 


Ayat motivasi untuk korang :)

“Change will not come if we wait for some other person or some other time. We are the ones we’ve been waiting for. We are the change that we seek.” – Barack Obama.