Thursday, June 21, 2012

SAHABAT :)

Ape tu Sahabat?


" Sahabat umpama baju yg kita pakai. Ia melindungi kita, mengindahkan kita, menjadikan kita sempurna di mata orang lain.
Sahabat mungkin sekadar pen yg terletak kemas dipoket. Ada boleh, tak ada pun tak pe.
Kadang-kadang pen sangat berguna, kadang tu langsung tak guna terutama bila dah tak de dakwat. Ada jugak pen yg dakwatnya keluar mengotorkan poket baju kita.
Itu dia sahabat, kadang-kadang die boleh menjadi seseorang yang sangat menggembirakan kepada kite dan kadang2 die juga boleh menjadi seseorang yg boleh menyakiti kite.


Sahabat jugak adalah orang yg selalu bersama kita sama ada kita susah atau pun senang. Menyimpan rahsia kita. dan sentiasa ceriakan kite. 
Sahabat yg baik takkan sakitkan hati kite apatah lagi  bg kite sedih. Walau teruk manapun diri kite, seorang sahabat patut terima dan pimpin kite ke jalan yg betul. Bukan menyisihkannye.

Tapi,  zaman sekarang, nilai seorang sahabat makin berkurangan dalam diri seseorang kerana apabila berada berdekatan, semangat setiakawan sgt lah tinggi tapi apabila sudah berjauhan, sahabat itu bagaikan seorang yang ASING baginya. Ini kerana terdapat sahabat yg tidak memberi respons walaupun ditegur. Mungkin jugak slah diri kite sbb kite pun jrang tegur diorang dan mungkin jugak sahabat itu tak bg respons sbb die busy. Kalau seseorang itu ade membuat kesalahan, beritahu apa kesalahannye supaya die boleh berubah,  Setiap orang ada hati dan hati kite tidak sekuat yg disangka . Cuba letakkan diri pada tempat sahabat yg terasing itu. 

Tapi, tak semua orang kat dunia ni macam tu. Still ade lagi sahabat sejati yg selalu berada di samping kite walau dimana kite berada dan sentiasa bagi sokongan. :) Mereka inilah yg menjadi penyeri hidup kite. Sebagai seorang insan yg bergelar sahabat, kite haruslah bersyukur kerana mendapat pelbagai jenis sahabat. Walau baik atau jahat sekalipun sahabat itu, kite perlulah membawa mereka ke jln yg benar dan sentiasa memberi sokongan kepadanya. :)

Seorang SAHABAT YANG BAIK sgt susah kite nak dpt tapi  seorang "SAHABAT" senang je kite dpt. Jagalah sahabat korang baik2. Jangan sakiti hati diorang sebab ape yang kite buat kat orang, satu hari kite akan mengalaminye juga. Hargailah sahabat seperti kite menghargai ilmu yang di beri oleh seorang guru. Semoga semua persahabatan di dunia ni berkekalan hingga ke akhir hayat. 


P.S : Love My Friends :)

Wednesday, June 20, 2012

I LOVE YOU BRUNO MARS :)



















BIOGRAPHY :
♥ Peter Gene Hernandez ~ stage name Bruno Mars .
♥ Honolulu , Hawaii . ( Mom's Philippines , Dad's Puerto Rico )
♥ 8th October 1985 ( 7 years older than me :D )
♥ Singer-songwriter, record producer, model, & dancer.
♥ Pop, Soul, R&B, reggae, hip hop
♥ Drums, keyboard, bass, guitar
♥ One of six children in the family.


FAVOURITES:
♡ Fav. song in his collection : Count On Me
♡ Food : Chicken Adobo ( Filipino Food )
♡ Drinks : Dancing Juice <-- ? haha.
♡ Sports: Football and soccer
♡ Candy : Cherry Starbursts
♡ Colour : Maroon


Here's the list of all of his songs . *( his new songs haven't been updated )
http://www.brunomars.com/forum/list-all-songs-mrbruno-mars



Hi2, :D 
Bruno Mars is my most favourite singer in the whole wide universe!  <-- wow! :D I started to like his musics when i was 18 years old. 

His first song that i heard was the billionaire song. Bruno Mars feat Travie McCoy. <-- COOL combination !

I think he has a unique voice. haha. From that day onwards, i had been downloading his songs such as Talking to the moon, Long Distance, Count on me, Just the way you are, Grenade n many more. 
And now i think, i had 99 percents of his songs. ( old + new songs )
He started to sing at the age of 4 years old along with his siblings. 
He was nicknamed as Little Elvis when he was a kid <--- so cute! :)
I wish i can meet him someday and snap a picture with him <-- so much of a dream huh ? haha
Okay, now im feeling very 'malas' to type. hehe
I'll post about my fav actor on my next post kay? 
Have a nice day peeps! Assalamualaikum :)

P.S : Sorry if the infos given are wrong. haha what to do,, internet's info is not that accurate. I'll confirm them with Bruno once i meet him :P


Sunday, June 17, 2012

Happy Father's Day ♥






Dad,
You've been one of the greatest person in the whole world. Since the day that i was born you were there to support MOM.You were a proud daddy to me. 
Thank you for teaching ME the values of life, the importance of life.
 FOR TEACHING ME ABOUT GOD. 

I know that there were days that we didnt understand each other i know that you never keep any bad things. DAD I know that im not a perfect daughter , sometimes im naughty. BUT i salute you still for your big patience. 

No one is perfect and so are you dad. But you showed us that even your not perfect you can be the best dad. 
I LOVE YOU DADDY!




* Copy from someone's quote. Haha, very malas to write on my own :P .. anyway, this is what i really felt towards my dad .:) Dad, i love u since i was a baby until i became a beautiful young woman <-- ceit, haha angkat bakul .


Happy Father's Day ♥

Friday, June 15, 2012

Wishing U A Happy Life :)



Hai2 . :)
Org kate cinta itu misteri, tidak berbentuk tapi di cari, tidak bernyawa tapi hidup, tidak tajam tapi mampu untuk melukai, tidak mekar tapi mewangi .

Org jugak kate yg cinta tu bukan seperti bunga yang mekarnye tak lama, layunya tiada makna. Cinta sejati mekar selamanye.

Mybe hubungan yg kite bina bukan cinta sejati. 
Sebab tu ia layu. 

Hawa dicipta dari tulang rusuk Adam . Macam tu jugak kite yg dikaitkan bhawa kalau kite bertemu pasangan hidup kite, maka lengkap lah tulang rusuk seorang lelaki. 


Kalau kite betul2 dah jumpe partner hidup kite ,  
FIGHT FOR IT. 

Jangan menyesal di kemudian hari sebb kite tak pernah berjuang utknye. tapi kalau kite dah berusaha tp mungkin tu bukan jodohnye , jgn risau. Allah selalu ade dekat dgn kite. Die dah lama buat plan utk hidup kite. So kite berserah je kepadanya. :)

It hurts when we break our relationship with sum1, but it'll make us learn more about life. If u did find ur true love, cherish it well n Hold on Tight n never let it go. :)


Tapi, bg org yg still single, tak semestinye single die x de sesape. Die ada Allah yg sentiase menemaninye :)

Semoga semua kapel yg ade kat dunia ni sentiasa bahagia dan jgn lupe utk sentiasa mengingati Allah .


*P.S : wahh, jadi minah cintan pulak aku ni. :P
nyways, im wishing u a happy life with ur love ones. :)





Tuesday, June 5, 2012

Wahh, da jadi Adult! :D

Hi kawan2,, lama tak de jumpenye adui. *Oh my BM* haha
Korang sihat ke dak? 
Kalau sihat alhamdullillah, kalau sakit "Get Well Soon" kay? :)
Hari ni cik nak habaq kat u olls pasal pengalaman cik jadi "emak" for the past few days. hehe
Ye la, kite mane nk jadi perfect mcm emak kan, tp at least kalau kite diberi tanggungjawab, kite kene la terimenye dan jalankan tggunjwb tu sebaik mungkin. Ye dak? haha


Actually my parents went to Mecca for Umrah. Kalau g umrah mesti 2 minggu kan?  So aku diberi tanggungjwb utk  menjaga adik beradik aku yang walaupun dah besar tagun tapi perangai mcm budak2. haish. oops, x leh mengeluh. keje kene ikhlas. haha.

Selama mak ngan abah tak de, aku tinggal dgn dorg la. nasib baik sume bagi kerjasama. kalau tak, mmg boleh jd gile. haha.


Ketiadaan mak ngn abah buat aku sedar betapa perlunye kehadiran parents dalam hidup aku dan aku tak sedia lagi utk kehilangan mereka.

Mase mak ade, die je la yg selalu masak (aku tolonglah jugak potong2 ape yg ptut, mengemas dapur, etc. :D) tapi bile mak takde,  sume keje memasak aku yg kene buat. Baru tau betape susahnye nk pikirkan menu ape nk dimasak setiap hari. Aku baru berape hari jadi "mak", mak aku da 22 taun jadi mak. Bayangkan..
Mase mak takde, time ni la nak kene independence sikit. hehe, so aku try la memasak. Gune resepi dari internet + tny kenalan2 secara o9. haha. gile, mmg kelam kabut mase memasak. maklumlah, first time.

Aku yg dulunye kaki kuali ( x reti memasak ) da jadi kaki dapur. haha :D
 Rase diri ini sudah layak memasuki pertandingan Masterchef,, ececeh, haha setelaga puih utk diri aku ! Takde la. gurau senda je. Boleh la,, da pandai memasak da sekarang. masak kari, tomyam , buat kek, masak paprik dan sebagainye. Rasenye boleh tahan la. ( Adik beradik cakap ,, :P ) Tapi rase yg paling berjaya masak paprik. Mmg lepas masak tu rase terharu sebb da pndai masak. haha, Sedap gile,,, tak tipu kay. :D Aku gune kan blog TERTUNAILAH HASRAT DIHATI punye resepi masakan. 

Mmg tertunailah hasrat kat hati ni. haha. thanx BLOG :D Hmm,, masak, masak jugak. keje rumah kene buat jugak. Sidai kain, kemas rumah, etc.. haha. 

Sekarang tak sabar menunggu mak ngn abah balik. dorg balik 9 june ni. heee,, yeay. nak buat surprise party. 
Okayla,, dah malas nak tulis. nak g try wat kek batik pulak. kalau jadi, aku post kat FB n Blog ni kay? hehe.
Jumpe lagi, assalamualaikum :)






First time buat paprik. hee, thanx to blog Tertunailah Hasrat Di hati sebb bg resepi. :)