Saturday, August 27, 2011

Da balik Hometown! Weeee!

Akhirnya penantian nak balik kampung berakhir juga.. huhu terharu sangat2.
Arini 27/8/2011 pukul 4.30 pm smpai ke kampung halaman.waaa kampung gitu.. x la, taman je.. kampung xde.. sume da bernomad.. opah tinggal ngan makcik.. so da x de kampung.
ok,, hari ni betolak dari melaka kul 9.30 am smpai kul 4.30 pm.. lama x? LAMA GILEE!!! 7 jam.
Traffic jam kot.. harini jugak time nak balik kampung la ade beberape musibah terjadi.


1. kain x sempat kering,, so sidai je la kat ampaian. balik hostel sure kene denda. adoyai.. nak buat mcm mane da hari2 hujan.


2. punye la nk rushing nk kejar teksi, aku belari la nak turun g dining sbb nk sign buku balik kampung.. belari punya lari, gedebukk jatuh mcm nangka busuk. jatuh teduduk pulak tu. SAKITT!! lantai licin baru lepas kene mop ngan cleaner.. =.=" haish...


3. Lepas tu nk g la ke teksi,, jalan2 tuppp seliper putus.. haishhhh... nsib baek seliper.. td punye la rushing sampai x sempat nak pkai kasut. pakai seliper je.


4. da naik bas,, tudung belum setting leklok lagi.. bile da setting pin tudung pulak hilang... memang serabai..


Penat oooo.... smpai rumah terus solat pastu landing atas katil.. kul 6 lebih jap g nak tolong mama masak pulak. First time bebuke kat rumah taun ni. huhu.. mak masak sotong masak merah, ikan sweet sour, sup un masak lemak :D sedap2... nak makan banyak2!!!! ok la.. nanti aku cite lagi. Selamat Berbuke Kawan2. :D

No comments:

Post a Comment